Bernd Mojet

Mijn naam is Bernd Mojet, Bachelor Toegepaste Psychologie, en ik ben de eigenaar van het bureau Mediazione. Ik ben op 11 december 1991 geboren. Toen ik anderhalf jaar oud was werd geconstateerd dat ik doof ben. Mijn moedertaal is Nederlandse Gebarentaal (NGT). Later werd ontdekt dat mijn twee jaar jongere broertje ook doof is. Ik verhuisde op mijn vijfde samen met mijn ouders en broertje naar Haren bij Groningen waar ik tot mijn 17e op een basisschool en middelbare school (Havo) voor doven heb gezeten.

Tijdens de Havo-periode ontdekte ik dat ik geïnteresseerd ben in mensen. Hoe mensen in elkaar zitten en elkaars gedrag beïnvloeden. Hoe mensen met elkaar communiceren, zowel non-verbaal als verbaal. Ik ontdekte op jonge leeftijd dat iedereen altijd wel iets heeft waarin hij goed is, zoals lezen, sporten of debatteren. Dit nam ik mee in mijn  pubertijd en adolescentie. Ik vond het steeds interessanter en uitdagender om met verschillende mensen te werken, van kinderen tot criminelen.

Naar aanleiding van mijn interesses en het praktisch ingesteld zijn, besloot ik om na mijn Havo de Bachelor studie Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool te Groningen te gaan volgen. Tijdens mijn studie leerde ik over en werkte ik met de volgende competenties: assessen, begeleiden, coachen, trainen en onderzoeken. Ik leerde ook hoe met of zonder een tolk NGT samen te werken met alle horende mensen binnen en buiten de opleiding, zoals met studiegenoten of de opdrachtgever van een studieproject. Ik liep stage bij Veni Etinam waar ik met jongeren werkte die uitvielen op school. Later volgde ik de specialisatie arbeid- en organisatiepsychologie waar ik kennismaakte met verschillende theorieën waaronder die van De Caluwé. Ik rondde mijn studie af bij het Universitaire Medisch Centrum Groningen (UMCG) waar ik onderzoek deed naar de diversiteit binnen een bepaald verpleegkundigenteam en voor dit team een training ontwierp met als doel het aanbrengen van meer diversiteit binnen dit team. 

 

Momenteel ben ik de eigenaar van het bedrijf Mediazione en persoonlijk begeleider bij Trajectum.

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking. Een gedeelte van de cliënten heeft een forensische achtergrond. Ik werk hier met acht dove cliënten. Deze cliënten hebben een TBS, RM of een andere status. Ik zorg er samen met de andere betrokkenen van het multidisciplinair team voor dat ze hun eigen behandelplan volgen. Naast mijn werk bij Trajectum ben ik als vrijwilliger betrokken bij diverse organisaties. Zo ben ik twee jaar voorzitter van de European Deaf Students’ Union (EDSU) geweest. Deze vereniging focust op het behartigen van de belangen van dove studenten in heel Europa. Momenteel ben ik voorzitter van de zaalvoetbalclub GDVV Martinistad in Groningen. Ook werk ik veel voor Doofcentraal (www.doofcentraal.nl). Hier presenteer ik voor de camera het wereld- en dovennieuws in gebarentaal.

© 2020 by Bernd Mojet

www.mediazione.nl

KvK: 64701522

BTW: NL207907420B01